A RÉV szenvedélybeteg
     segítő szolgálat
    A RÉV működése
    és tevékenységei
    Prevenció
   
     Elterelés
 
     Önsegítő csoport
    
 

 RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat

9025, Győr, Kossuth L. utca 65-67.
0696-529-555, 0696-529-551
E-mail: gyor.rev@cirillmethod.hu


 

Szolgálatunk a német pszichoszociális ellátáson alapuló tanácsadói hálózat mintájára jött létre, melynek közép pontjában nem az orvosi ellátás került, hanem az elfogadáson alapuló igényes, szakmailag magas szintű mentális gondozás.

 A győri RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat 1999-ben jött létre és elsősorban alkohol, drog és játékszenvedéllyel küzdő betegek és hozzátartozóik részére nyújt alacsonyküszöbű szolgáltatást. Célunk hogy minél több szélesebb körben érjük el szenvedélybetegségben érinttet személyeket, motiváljuk őket a változásra, az életmód, életvitel váltásra, valamit csökkentsük a szerhasználatból adódó egyéb problémák kialakulásának lehetőségét.

 Az alacsonyküszöbű kifejezés arra utal, hogy a szolgáltatást végzők nem támasztanak magas követelményeket az igénybe vevőkkel szemben, a szolgáltatás igénybevételének szinte nincs feltétele. Speciális módon, más szolgáltatásoktól eltérően ezek a szerhasználat/szerfüggés/viselkedéses problémák ártalmait csökkentő, és pszicho-szociális támogatást, életviteli tanácsadást nyújtó programok, szolgáltatások, melyek térítés nélkül, könnyen elérhetőek, akár a szolgáltatás kihelyezésével, mobilizálásával is sokak által igénybe vehetők. Az ellátás során nincsenek szigorú elvárások, terápiás szerződések, nem követelmény az absztinencia, nem feltétel a betegbiztosítás (TAJ-kártya), a szolgáltatást igénybevevőakár nevének (adatainak) közlése nélkül is kaphat segítséget.

 

        Az alacsonyküszöbű szolgáltatásunk legfontosabb általános jellemzői: